Desatero cesty k vlastnímu zdraví poodhalí poslední díl Ambulance aktivního zdraví

4. 12. 2023

Vyvážená strava, zdravý pohyb, dobré vztahy či dostatečný spánek a odpočinek. To jsou jen některé ze zásad cesty ke zdraví a tělesné i duševní harmonii, s nimiž vás již po tři roky seznamuje pořad Ambulance aktivního zdraví (Ambulance AZ). Seriál debat odborníků pořádaný Fakultní nemocnicí Olomouc se minimálně pro letošek završí ve středu 6. prosince 2023 dílem shrnujícím právě symbolické desatero aktivního zdraví. Zhruba tři čtvrtě hodiny trvající pořad připravovaný ve spolupráci s olomouckým televizním studiem BEA PRODUCTION bude naživo k vidění od 17 hodin a následně také ze záznamu na webových stránkách ambulanceAZ.fnol.cz a současně na YouTube kanálu a facebookové stránce FN Olomouc.

„Bezmála tři roky uplynuly od prvního vysílání pořadu Ambulance aktivního zdraví. V té době, tehdy ještě mimořádné - covidové, jsme chtěli veřejnosti připomenout, že odpovědnost za své zdraví si neseme v prvé řadě každý sám za sebe. Mnohé se od té doby změnilo, ale desatero aktivního zdraví, které jsme formulovali a v jednotlivých dílech pořadu dále rozvedli, platí stále,“ říká autor pořadu a jeho průvodce prof. MUDr. Roman Havlík, Ph.D., ředitel Fakultní nemocnice Olomouc.

Netradiční pojetí vysílání posledního letošního dílu doplní i netradiční hosté. Jejich jména ještě neprozradíme, ale napovíme, že jimi budou příznivci Ambulance aktivního zdraví, které jsme motivovali ke změně životního stylu. Přímo před kamerami a naživo se dozvíme, jak se jim to daří, co bylo nejtěžší a co je ještě čeká.

Cílem projektu Ambulance AZ je připomenout veřejnosti téma aktivního zdraví a zodpovědného přístupu každého z nás k vlastní tělesné i duševní kondici. V rámci každého dílu přítomní hosté odpovídají i na dotazy, které mohou zájemci již před vysíláním klást prostřednictvím webových stránek ambulanceAZ.fnol.cz. Na stejné internetové adrese také naleznou různé zajímavé odkazy a tipy na podporu aktivního zdraví i kontakty na specializované poradny ve Fakultní nemocnici Olomouc. Záznamy všech předchozích debat mohou zájemci sledovat nejen jako video, ale k dispozici jsou také jako podcast ve streamovací službě Spotify. Pro sdílení zkušeností a případně konzultaci některých otázek s odborníky založila FN Olomouc také facebookovou skupinu.